Home

In 2017 waren een aantal wielerfanaten in Nibbixwoud de eerste plannen aan het beramen voor een cross in Nibbixwoud. Na veel vergaderen, brainstormen, overleggen is uiteindelijk de “DresCross” geboren.

Het vindt plaats bij dorpsaccomodatie “De Dres” in Nibbxwoud (Lange Dres 1, 1688 BE, Nibbxwoud).

 

Programma

Zondag 12 januari 2020

Zodra het programma bekend is komt dit hier te staan

Clinic jeugd tot 16 jaar geheel verzorgd door MTB WV-westfrisa jeugd

Deze clinic wordt geheel verzorgd door de jeugdafdeling van wielervereniging Westfrisia, en vindt plaats op het veld naast het B veld van SEW. Elke fiets die geschikt is om te crossen is toegestaan, want plezier staat voorop!

Dus wil je kennis maken met mountainbiken of crossen? Of heb je wel eens op de mountainbike gereden, maar vind je een wedstrijd nog te spannend? Geef je dan op voor de DresCross MTB clinic! De deelname van de clinic is gratis, net als de pannenkoeken na afloop. Maar schrijf je van te voren wel even in via de website om teleurstellingen te voorkomen.

Marskramer Nibbixwoud JEUGDKLASSE

Met de DresCross 2019 worden er voor het eerst jeugdwedstrijden georganiseerd. Want natuurlijk moet ook de jeugd een kans krijgen om het fantastische parcours van de DresCross te rijden. Het parcours wordt hiervoor wel iets aangepast, zodat deze toppers zo vaak mogelijk voorbij komen. Er wordt in twee klassen gereden, kinderen van 11 en 12 jaar, en kinderen van 13 en 14. Dus ben je 15 jaar of ouder, dan mag je alleen aan de Top, Fun of damesklasse meedoen.
(Ben je echter een groot talent en heb je al veel wedstrijdervaring, dan is het mogelijk met de Top, Fun of damesklasse meedoen. Neem hiervoor wel eerst contact op met de organisatie. )
Deelname aan de Jeugdklasse is geheel gratis, net als de pannenkoeken na afloop.

Duur wedstrijd: 20 minuten + 1 ronde

Luken Wonen TOPKLASSE

De Topklasse is voor de zeer getrainde MTB-er, waar wedstrijdervaring van belang is. Hier wordt gestreden op het scherpst van de snede, en ligt het niveau erg hoog.
Een slopende wedstrijd die zelfs door de meest geharde sporter als bijzonder zwaar wordt ervaren.

Wedstrijd over 60 minuten + 1ronde

Albert Heijn DAMESKLASSE

De dames rijden hun eigen damesklasse. De laatste jaren heeft de damesfietsport enorm in populariteit gewonnen, en dit willen wij alleen maar ondersteunen.
We hopen op veel stoere meiden en vrouwen die met elkaar de strijd aangaan!

Wedstrijd over 45 minuten + 1 ronde

Tweewielercentrum Leo Smit FUNKLASSE

Heb je MTB ervaring, maar rijd je niet geregeld wedstrijden, dan is de funklasse ideaal voor jou. Ook als je minder ervaring hebt of zelfs een beginneling bent, kan je hier aan mee doen. Een geweldige mogelijkheid om je te meten met andere MTB-ers. En misschien wel op jacht te gaan naar eeuwige roem.

Maar vergis je niet, vorig jaar is gebleken dat het hier behoorlijk hard kan gaan!

Wedstrijd over 50 minuten + 1 ronde

Heb je vorig jaar meegedaan in de funklasse, reed je mee in de top van de wedstrijd? Overweeg dan om je deze editie op te geven voor de topklasse, en ga de uitdaging aan om het een stapje hogerop te proberen!

Parcours

Nieuwe plannen!
vernieuwd parcours!
Minder Bagger,
MEER SPEKTAKEL!

Adres Drescross:
De Dres Nibbixwoud
Lange Dres 1, 1688 BE Nibbixwoud

Inschrijven

Inschrijven voor 2020 is nog niet mogelijk,

Bij inschrijven ga je akkoord met het onderstaande reglement:
(klik op de tekst om het reglement te openen)

Regelement DresCross Nibbixwoud

Foto's

2019
Foto's Paul Feld
Foto's Kees Poland
Foto's Roos Poland
Foto's Tom Henriët
Foto's Marianne Kooijman
2018
Foto's Paul
Foto's Leslie
Foto's Kees
Foto's Iris
Foto's Tom

Uitslagen

Sponsors

Hoofdsponsors

Subsponsors

Uiteraard zijn wij ontzettend dankbaar voor de hulp en faciliteiten die beschikbaar worden gesteld door de Dres Nibbixwoud

E-mail: info@drescross.nl


locatie DresCross:
De Dres Nibbixwoud
Lange Dres 1, 1688 BE Nibbixwoud